Ahad, Jun 05, 2011

2/6 - 3/6 jalan2 kat kl dan nilaii..

(JALAN2 PART 1)

Ak nak citer skit nih sal g jalan2 nihh..
besttnye laa..
tapi gtu arrhh ltihhh laa...

Tepat kow 9 mlm ak dan geng2 tunggu bas kat court kat dungun...
aduyaiii...pnat glerr tunggu..
janjinya bas nak mai sebelum kow 9 lebih..
last bas xmai2 kat court 2..sedihnya laa..tunggu bukan main lame..
dari kow 9 sampai lah 10.30 mlm kami tunggu bas mai ambik kami..
lpas2 kow 10.30 kwan ak msj cakap suruhh jalan kaki pergi kat shell..aduhhh...tahh la jauhh court ngan shell...
Dye kta bas ad problem skit..jadinya kami pon jalan lah sambil lah bergaloks2 kat tepi jalan tuhh..
mase tuhh dah lewat dahhh..jalan pon dah sunyi sepi kat kwasan court tuhh...

Aduyaiii sampai jerk kat bas tuhh ak tgkk ramai ngat org kumpul kat tepi bas...
upenya emg ad masalh besar pon..
ak pon xtahu masalh ape yang sebenarnya..tapi ak tgk ad sebuah keta wira tuhh bumper kereta dye tuhh dah kemukk..kesian2..ape yang jadi masalhnya tuan pnya kereta tuhh nak ganti rugi sebanyak RM 500..tapi tuan punye kreta tuhh xnak sentle hal nih kat balai polis...ish3..

Sementara duk tunggu drebar bas sentle bas tuhh..ada lah pulak kwan ak nih sorg nak g tandas...aduhhh...
tahla dah lwat mse tuhh..takot lah jugakk nak g tandas mse tuhh..
jadi kami pergi lah serbu tandass kat masjid hijau kat kwasan the gate tuhh..
abis keliling masjid kami tawaf cari tandass..haha..
last2 jumpalah jugakk tandass tuhhh,,,
bler dah jumpa tandass ad lah pulak satu akg masalh...
masalh nya lampu tandas tuhh xnyala laakk..aduyaiii..emg masalh lahh nih..
last2 suluh guna fon ak jer..nasibb lah fon ak tuhh canggih..keh3..
lpas2 entahla nape tibe2 jerkk ak teringat citer hantu kak limah..haha...
ak pon ckap la kat kwan2 ak tuhh,,kawan2 ak tuhh aper lagii...cabut lari laa..haha..penakot betol sorg2 ..kelakar2..

Tepat kow 11.15 semua masalah tuhh pon dah selesaiii..
jadi bermulalah lawatan ke Kuala Lumpur dan Nilaii..
dap ah dap ahh..hehe
bru jerkk 15 minit bas gerakk..ak tgk kwan ak hasniah dah lene tidow..aduyaiii..mudahh toll lah dye tdow..
xmcam ak nih kow 3 bru terlelap..
tuhh pon nasib lah ad sorg ihsan nih sudi msj ngan ak..nasib ek dye xleyy tdow gak mlm tuhh..
lau xbsan lahh ak..hehe..

Kow 6.15 kami semua tibe kat masjid negara kuala lumpur..
adusshh sukenya coz ley jumpa air..kempunan aseya nak mandy..
kami diberi 2 jam untuk besiap2..
sudahh jerkk bersiap ape lagi bergambar laa kami..hehe..




(gambar2 ni mase kat masjid negara)

lpas jer semua bersiap kami pon naik bas dan pergi makan2 dlu kat kwsan berhampiran.
mase makan pon sempat laki berposing2 ..ish3..sape pnyerr idea laa..haha..




(gambar nihh kami posing2 mase kat kdai makan..hehe.)

pas makan kami pon pergi lah tunggu bas..

sementara nak pergi kat bas tuhh dan lagi lah pulak berposing2..ehehe..






(nih mse kat tepi jalan semntara tunggu bas,,haha..)

akan bersambungg..haha..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

boleh ulas tapi jangan terlalu over...dan ckp menda betul...

Terdapat ralat dalam alat ini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...